residential

L2 Residence

YEAR
2021

LOCATION
Αγυιά, Πάτρα

AREA
250 μ²

STATUS
Υπό Κατασκευή

Η σχεδιαστική πρόταση αφορά ένα κτίριο κατοικίας στο προάστιο της Αγυιάς , βορειανατολικά της Πάτρας .

Η συνθετική ιδέα βασίστηκε στην συνεχή  αφαιρετική διαδικασία μορφοποίησης  που επιτελέστηκε πάνω σε έναν μονολιθικό- ορθογωνικό όγκο ,ο οποίος αποτελέσε την απαρχή της σύνθεσης. Στο πρώτο βήμα της  διαδικασίας ,από το συμπαγές αρχικό ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο αφαιρέθηκε ένα κομμάτι του και σαν αποτέλεσμα δημιουργήθηκε η χωρική συνθήκη σχήματος L σε κάτοψη. Στο δεύτερο βήμα της διαδικασίας ,αφαιρέθηκαν από τις όψεις επιμέρους ορθογώνια κομμάτια με αποτέλεσμα την δημιουργία των ημιυπάιθριων χώρων που χαρακτηρίζουν  το κτίριο. Τα σημεία αποκόλλησης των επιμέρους τμημάτων τονίζονται με την υλικότητα του ξύλου που έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτά. Η συνθήκη των ημιυπαιθρίων αυτών σε συνδυασμό με την υψομετρική διαφορά των δύο επιμέρους πρισμάτων που συνθέτουν την ογκοπλασία, δημιουργούν τον αντικατοπρισμό του σχήματος L της κάτοψης στις όψεις του κτιρίου.

FOLLOW US